ZDRAVI HOTELI

pripremite poslovanje za novI trend u wellness industriji

NOVI TREND U HOTELIJERSTVU

Možete biti zdravi a da niste baš uspeli u životu ali postići zaista uspeh bez postizanja i održavanja optimalnog zdravlja skoro je nemoguće.

Sve veći zahtevi korisnika za novim uslugama i efikasnim tretmanima i programima za detoksikaciju, regeneraciju i podmladjivanje nameću potrebu za novim pristupom u sferi lepote i zdravlja i zato je pravo vreme da omogućite gositma vašeg hotela ili klijentima wellness, spa ili beauty centra jedinstvenu mogućnost a sebi prihod tokom cele godine. 

Wellness ne znači samo usluge koje se baziraju na različitim tehnikama masaže, treniranje na fitnness spravama, joga ili spa progarami. To je mnogo kompleksniji pojam koji zanima sve veći broj i vaših gostiju. 

Britanska hotelska grupa InterContinental pokrenula je  novi lanac hotela za putnike koji žele da žive i hrane se zdravo dok su na putovanju.

Swisshôtel  u Berlinu nudi  čitavu paletu rešenja onima koji imaju problema sa snom. Tu su terapija svetlom, brza dremka  na posebno dizajniranim ležaljkama, kao i simulator planinskog vazduha.

U londonskom hotelu Corinthia možete naručiti večeru Sleep Menu po uputstvima nutricionistkinje Jeannette Hyde, koja sadrži namirnice bogate tryptophanom (vrsta belančevine) i magnezijumom. Ako im to nije dovoljno, u hotelskom spa meniju nalazi se tretman Sleep Ritual čiji je cilj uspostavljanje balansa energije.

WELL-BEING KAO IMPERATIV

Ovaj koncept postao je globalni trend I sve više postaje standard u svetskom hotelijerstvu i wellness industriji kako zbog benefita koje se nude gostima tako i ekonomskim benefitima hotelu koji svojim klijentima nude usluge i programe namenjene zdravlju. 

 

Play Video

pogledaj film

Wellness je nova luksuzna roba

Potrošači u poslednje vreme više ulažu na zdravlje i wellness nego u materijalne predmete. Definicija zdravlja i wellnessa je evoluirala pa se ovi izrazi ne odnosi samo na nedostatak bolesti već na holističko stanje bića, u kojem je uskladeno mentalno, telesno i emocionalno zdravlje. Danas mnogi svoje živote iznose po društvenim medijima pokazujući kako se sjajno zabavljaju i provode na egzotičnim destinacijama uz zdravu hranu, masaže, jogu i inovativne tremane koji zančajno utiču na njihovo zdravlje, izazivajući kod njihovih pratilaca potrebu da i oni osete to isto.

Jack Ma, predsednik i osnivač Alibabe, na sastanku u Detroitu izjavio je: “Današnji kupci žele biti zdravi i sretni. Posedovanje najskuplje ili najnovije robe manje im je važno nego kako se osećaju i izgledaju, a potrošači pokazuju sve veće interesovanje da sudeluju u aktivnostima i iskustvima koje utiču na njihovo zdravlje i raspoloženje deleći svoja iskustava sa svojim prijateljima.

Popularnost zdravstvenog i wellness trenda vidljiva je kod današnjih potrošača. Zdravo hrana, redovno vežbanje i kontrolisanje zdravlje postali su životni cilj. Prema statistikama, globalno tržište za zdravstvenu i wellness ponudu dostiglo je 686 milijardi dolara u 2016. godini i očekuje se da će do 2021. porasti na 815 milijardi dolara.

Prema Grupi Harris, 72% osoba u srednjim godinama radije bi potrošili novac na dobro iskustvo nego na materijalne predmete. Ove osobe su svakodnevno u potrazi za ovakvim uslugama i poroizvodima.

 

Zdrava hrana kao trend za bilo koji hotel

Health Food

Zamislite da vašim gostima u hotelu, zaposlenima ili klijentima vašeg centra, možete ponuditi mogućnost da konzumiraju hranu koja je prilagodjena njihovim potrebama. 

Koncept Kvantnog Wellnessa nudi mnogo više. Nudi sasvim novi pristup u sprovodjenju uobičajenih programa poput detoksikacije, korekcije težine ili podmladjivanja. Ali umesto uobičajenih tretmana koje otklanjanju simptome i prikrivaju bore, Quantum Wellness programi deluju za zdravlje i prcese starenja iznutra. Svakom klijentu je moguće napraviti potpuno individualne programe detoksikacije, ishrane ili tretmane uz mogućnost da se prate, procenjuju i čak predvide rezultati. 

Osnova Quantum Wellness koncepta su takozvane kvantne zone odnosno inovativne kapsule u kojima je implementirana tehnologija koja je u mogućnosti da utiče na ključne faktore od kojih zavisi zdravlje i procesi starenja.  Prijatni tretmani u ovoj kapsuli imaju za cilj povećanje energije, poboljšanju mikrocirkulacije i aktiviranju isceliteljskih sposobnosti organizma u cilju samoizlečenja i usporavanja procesa  starenja

Ovaj sistem izmedju ostalog nudi mogućnost da redovnim merenjima funcionalnih parametara zdravlja otkriju:

  • Nepravilnosti u radu organizma i nekoliko godina pre prvih simptoma,
  • saznaju moguće uzroke i mehanizam nastanka njihovog problema,
  • ustanove mineralno vitaminske nedostatke I potrebe organizma za odredjenim nutirientima.

Quantum Wellness koncept o zdravlju vaših klijenata brine više od njih samih a sve što vam je za početak potrebno je internet konekcija. Sve ostalo prepustite nama.