Osećate li se umorni i bezvoljni u popodnevnim satima? Koristite li kafu ili energetske napitke da pregurate naporan dan?  Studije procenjuje da ce američki radnici zbog ovih simptoma drzavu koštati 63 milijarde $ godišnje zbog izgubljene produktivnosti i bolesti. Mnogi će na žalost i ostati bez posla jer poslodavci neće tolerisati one čija je produktivnost slaba pa je pravo vreme da počnete razmišljati kako da podignete energiju bez kafe i energetskih pića.  

AKO VAŠE ĆELIJE NEMAJU DOVOLJNO ENERGIJE NEĆE GA IMATI NI VAŠE TELO

Svako ko želi da predupredi bolest ili poboljša svoje zdravlje trebalo bi da obrati pažnju na zdravlje svojih ćelija. Naše ćelije mogu biti mikroskopske i naizgled beznačajne, ali su odgovorne za skoro sve što se dešava u ljudskom tielu. 

Energija je jedan od najvažnih faktora od kojih zavise skoro sve funkcije organizma i zato je informacija o nivou energije i njenom protoku od ključnog značaja za vaše zravlje. 

Optimalna energija organa i organizma u celini  je prvi uslov da vaš organizam bude u stanju  da otkloni nepravilnosti i ” popravi” ga.  Dostignuća iz oblasti kvantne medicine pokazala su da zdravlje direktno zavisi od frekvencije i potencijala vaših ćelija. 

Njihova optimalna energija trebala bi biti izmedju 70 i 80 mV. Ako njen napon padne ispod ovih vrednosti mogu nastati odredjeni funkcionalni problemi. Ispod 30mV ćelija gubi mehanizam “apoptoze” i počinje da se nekontrolisano deli i umnožava, što je prvi pokazatelj mogućih kancerogenih promena i krajnji trenutak da počnete razmišljati ozbiljno o svom zdravlju i životu. 

USLUGE I PROGRAMI NAMENJENI PREVENCIJI

DIJAGNOSTIČKO TERAPEUTSKE MOGUĆNOSTI

U zavisnosti od vaših potreba i mogućnosti možete odabrati pojedinačne dijagnostičke terapeutske procedure ili jedan od naših već predefinisanih paketa. Tretmani su potpuno neinvazivni i sprovode se u Quantum Zone kapsuli dok ste udobno smešteni u položaju koji vam daje osećaj nulte gravitacije. 

ODABERITE OPCIJU KOJA ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

Za razliku od savremene medicina koja se u većini slučajeva problemima bavi kada se pojave simptomi i kada je često jedino rešenje hiruška intervencija Quantum Wellness koncept nudi mogućnost da se uz pomoć inovativne funkcionalane dijagnostike predvide estetski i zdravstveni problemi i nekoliko godina pre pojave simptoma. U okviru programa prevencije predlažemo da za samo desetak minuta saznate važne informacije o svom zdravlju a zatim malim promenama u načinu života predupredite bolest i usporite proces starenja. Odaberite opciju koja odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

Stres je postao saputnik kog ne uspevamo da eliminišemo.  Uz njega se budimo, ustajemo, odlazimo na posao… Sa nama je svakog trena, čak i na pauzi za ručak, romantičnoj večeri, tokom igre sa decom. Mali ili veliki, svakako moćan, često dominantan „sastojak“ dana, sve ono što narušava nivo funkcionalosti, a da nije (još uvek postalo) bolest, nazivamo stresom. 

Stres je odgovor – reakcija našeg organizma i psihe na zahteve spoljne sredine kojima ne uspevamo da se prilagodimo u optimalnom roku. 

Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolest hroničan umor, nedostatak energije, stres i nedostatak sna mogu dovesti do smanjenja produktivnosti u radu a dugoročno može dovesti do depresije, dijabetesa i gojaznosti.

Simptomi stresa su nam svima dobro poznati, navešćemo samo neke: glavobolja, mišićna napetost, znojenje, suvoća usta, crvenilo i/ili iritacije kože, povišenje ili sniženje krvnog pritiska, ubrzan rad srca… O tome verovatno već  mnogo znate ali šta uraditi i kako ga eliminisati ili smanjiti prepustite nama. Prvi korak je njegova procena. Opštom procenom stresa znaćete koliko je vaš oraganizam izložen i kako se odražava na vaše zdravlje. 

 
 

Bez ćeliske energije ne odvija se niti jedan proces u organizmu. Hrana koju unosimo u organizam predstavlja osnovu iz koje mitohondrije proizovde energiju. 

Bez adekvatne proizvodnje ATP energije ćelije nisu u stanju da se pravilno detoksikuju i regenerišu. Količina proizvedene energije direktno zavisi od vrste hrane koju konzumiramo. Što je hrana prirodnija to pri procesu njenog razlaganja i sagorenavanja u mitohondrijama ostaje manje takozvanog otpada. Taj otpad ćelija mora izbaciti iz sebe ali i za tu funkciju neophoddna je adekvatna energija ali i optimalni napon ćeliske membrane kroz čije jonske kanale otpad mora izaći u medjućeliski prostor i limfu. 

Sve je više onih koji pate od simptoma nedostatka energije čiji je uzrok upravo nedostatak ATP energije. (migrene, hronični umor, problemi sa varenjem kao i većina auto imunih problema.) Bez podizanja nivoa energije na membrani ćelije  niti jedan tretman ili terapija neće dati očekivane rezultate. Za više informacija možete pročitati kompletan tekst ovde…

Ukoliko vas zanima vaš energetski status ova opcija može biti pametan izbor. Saznaćete nivo vaše energije, gde postoje energetske blokade i kakav je njen protok na čakrama.

Testirćemo različite energetske programe kako bi pronašli onaj koji će dati najbolje rezultate.

Šta nam lekari ne govore i zašto je važno da saznate kakav je pH vašeg organizma?

Osnovni uzrok raka zvanično je otkriven pre 1923. godine, a pronalazač je 1931. godine za to otkriće dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varberg primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

 

Mikroskopski prikaz ćelija raka

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja stvara kiselost u telu) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.

– “Manjkom kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje, ako neko ima jedno, ima i drugo”, kaže Dr Varberg.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

– “Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% kiseonika koji joj je proteban, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je Dr Varberg.

– “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske sćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetaka”, dodaje Dr Varberg.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom naučnom radu “Metabolizam tumora“, Dr Varberg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna pravila: krvnu kiselost i hipoksiju (manjak kiseonika). On je otkrio da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika. Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje.

 • Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego krajnja tačka zasićenosti tela kiselošću”, – Dr Džordž V. Kril iz Klivlanda, jedan od najpriznatijih hirurga u svetu (Dr. George W. Crile) 
 • “Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr Teodor A. Barudi, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (Dr. Theodore A. Baroody, Alcalize or Die)
 • “Povećana kiselost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne da skladišti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti.” – Dr Robert O. Jang (Dr. Robert O. Young.

Unutrašnja čistoća je važnija od spoljašnje

Detoksikacija je pojam koji se danas koristi za različite tretmane i postupke, koji su u većini slučajeva samo gubljenje vremena i bacanje novca.

Različiti proizvodi, trodnevni dijetetski programi bez obzira koliko prirodni bili i kako se pompezno reklamirali da čiste organizam u većini slučajeva su besmislica i obmana za neupućene potrošače koji su u očaju pokušali da nadju sebi pomoć. Upotrebom ovakvih proizvoda ili sprovodjenjem programa detoksikacije verovatno se ljudi neće povrediti  ali je naivno očekivati da će te se osloboditi toksina ili parazita.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života. Svakodnevno smo izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. Ćelije u mitohondrijama proizvode energiju iz elemenata koje unosimo ishranom. Pri procesu tri karbonskih kiselina stvara se energija ali i odredjene količina otpada koji se iz ćelije izbacuje u medjućeliski prostor pa je ukoliko pre ili kasnije dodje do nagomilavanja ovog otpada potrebno naći načina da ga uklonimo. Naravno i ovj otpad za nekoga je pogodno tlo za život pa ga naseljavaju odredjeni mikroorganizmi koji ukoliko se previše namnože mogu prouzrokovati nove probeme. Zato je ovaj proce podjednoako važan kao i unos vode i hrane i za njega moramo odvojiti i isplanirati vreme u životu. 

Ukoliko želite da saznate nivo toksičnosti vašeg organizma i koji organi trenutno trpe najveće toksično opterećenje ovaj test je odličan izbor.

Ovim testom saznaćete kako je vaš dosadašnji način ishrane uticao na vaše zdravlje, kako vaša omiljna hrana  utiče na vaše zdravlje i kakve su mineralno vitaminske potrebe vašeg organizma. 

 • Mogućnosti doplate:
 • BRS Srceening i pisani izveštaj trenutnog funkcionalnog stanja organizma. Ovaj izveštaj ukazaće vam kako je dosadašnji način života uticao na vaše zdravlje i gde postoje nepravilnosti u radu vašeg organizma . – 50 bodova
 • EPD Test Intolerancije na hranu. Ova opcija ukazuje na postojanje alergiskog odgovora vašeg tela na hranu koju konzumirate.  – 25 bodova
 • EPD Nutritivna procena daje nam mogućnost da saznamo biološku koherentnost odredjene hrane na vaš organizam. Za test je potrebno izmedju 60 i 90 minuta i podrazumeva procenu uticaja 70 namirnica na sedam organiskih sistema Cena za ovu uslug iznosi 50 bodova.  Ovaj izveštaj ne podrazumeva izradu jelovnika. –
 • BRS Procena prisustva bakterija, virusa ili parazita – 20 bodova RSD
 • Individualne konsultacije  30 min – 50 bodova 60 min – 100 bodova
 • Iziradu personalizovanog programa ishrane i detoksikacije -150 bodova
 • Dostava funkcionalnih obroka ili sokova – kontaktirajte nas za više informacija.
Za više informacija o mogućnosti funkcionalne dijagnostike pogledajte na ovom linku…

Ukoliko imate nedoumice oko izbora dijagnostičkih usluga ili programa molimo vas da popunite kratak upitnik. Nakon što  odgovorite na nekoliko pitanja koja se odnose na način vašeg života, ishrane i navika poslaćemo vam predlog za dalje korake. Saznaj više…

Nagomilani stres savremenog zivota, pogrešan način ishrane, negativni emocionalni naboj, ogromno opterećenje slobodnim radikalima, štetne navike i toksično životno okruženje, dovode do sistematskog slabljenja prirodne inteligencije tela i do pojave energetskog haosa u meridijanskom sistemu. U jednom trenutku, negativni uticaji prevazilaze sposobnost organizma za samoregulaciju i bolest počinje da se razvija a da mi nismo toga svesni. Mislite na vreme i predupredite ozbiljnije zdravstvene probleme pre pojave simptoma. Odaberite opciju koja odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

Full Body Relaxation
Power napping, relax and refresh With Sound Color And Light Waves

PROGRAM PODRAZUMEVA:

 • HRV procena –
 • BRS WELLNESS PROCENA – 
 • 8 tretmana u kvantnoj zoni – 
 • smernice ishrane na osnovu preventivne nutritivne procene  – 
 • paket proizvoda za suplementaciju na osnovu preventivne procene 
 

Savremen čovek ima malo ili nimalo vremena za sebe, za odmor, opuštanje, relaksaciju. Nije retka pojava da iscrpimo organizam do tih granica da, umesto da odemo na odmor ili pronadjemo način da se na neki način relaksiramo, odemo na bolovanje!

Pod relaksacijom se podrazumijeva potpuno psihičko i fizičko opuštanje (total-power napping) pri čemu je tonus mišića veoma nizak, a pacijent se nalazi u budnom stanju.

Relax tretman poboljšava senzualnu percepciju pružajući jedinstven osećaj dubokog opuštanja sa energizirajućim efektom. 

Različiti nivoi percepcije spojeni su u iskustvo nakon kojeg ćete se osećati istovremeno opušteno i puni energije. Mentalni i fizički efekti koji su dokazani njihovim istraživanjima dovode do smanjenja stresa, dubokog opuštanja,  punjenja energije, stimulacije cirkulacije, sniženja krvnog pritiska, poboljšanja radne efikasnosti i kreativnosti. 

Za vreme tretmana klijent uživa u položaju nulte gravitacije dok je istovremeno može biti izložen različitm efektima svetla, boja, muzike i vibracija. 

U ovom programu akcenat je na tretmanima muzikom koja je danas popularnija nego ikad. U kapsuli osoba je izmedju ostalog izložena frenkvenciji zvuka od  7,83Hz i 40Hz, koje korisnicima pomaže da prirodno proizvedu odredjene benefite kroz proces koji se naziva entrainment (“tuning the brain”)

Frekvencija 7,83 Hz, inače poznata kao Schumannova rezonanca, približna je frekvencija Zemlje i pomaže opuštanju tokom tretmana. U međuvremenu, frekvencija od 40hz, stimuliše Gama talase koji imaju za cilj povećanje performansi mozga. Veoma cool! Saznaj više…

A jeste li  znali da svoje telo možete pročistiti i zvukovima? Pokušajte, prijatno je i jednostavno! Na ovom linku nalazi se video koji  sadrži frekvencije koje pomažu ljudskom telu u uklanjanju toksina. Više…

Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolest hroničan umor, nedostatak energije, stres i nedostatak sna mogu dovesti do smanjenja produktivnosti u radu a dugoročno može dovesti do depresije, dijabetesa i gojaznosti. Relax i Power Nap tretmani u kvantnoj zoni postižu efekat duboke realaksicije zahvaljujući efektima svetla, boja, zvuka i položaja koji klijentu daje osećaj sličan nultoj gravitaciji.

 

Full Body Regeneration
Recharge your body and cell battery With Tesla Energy.

PROGRAM PODRAZUMEVA:

 • HRV procena 
 • BRS WELLNESS PROCENA 
 • 8 tretmana u kvantnoj zoni
 • smernice ishrane na osnovu preventivne nutritivne procene
 • paket proizvoda za suplementaciju na osnovu preventivne procene 
 

Da li ikada koristite izraz “punjenje baterija” da biste ukazali da vam je potreban odmor? Instinktivno znate da ćete biti zdraviji ako vaš organizam ima dovoljno energije. Naše unutrašnje “baterije” mogu nas pokrenuti i zato ih moramo napuniti. Izlečenje jednostavno zavisi od mogućnosti da napunimo svoje istrošene baterije unutar naših ćelija. 

Napon ćeliske mebrane pokazatelj je zdravlja čitavog organizma. Ćelije su osnovne jedinice života kojima je takodje potrebna hrana. Od  stepena propusnosti ćeliske membrane zavisi hoće li hranjive materiju ući u nju. Što je propusnost veća to će ćelija bolje funkcionisati. Propusnost zavisi od potencijala na ćeliskoj membrani. Veći električni napon ćelije povećava apsorpciju minerala i hranjivih elemenata u ćeliju a istovremeno povećava se i cirkulacija krvi u tkivima, pri čemu u ćelije dolazi i više kiseonika. Veći dotok krvi i kiseonika pruža dodatne pozitivne efekte: smanjenje procesa fermentacije i zakišeljavanja što je i osnovni uzrok starenja kao i nastanka kancera. 

Tehnologija koju poseduju naše Quantum Zone kapsule prvo detektuje područija i organe sa slabom energijom a zatim testiramo i tražimo optimalan  program koji će najefikasnije “napuniti” energijom što veći broj ćelija unutar organa kojima je energija najpotrebnija.

Samo jedan  tretman u našoj Quantum Zone kapsuli u mogućnosti je da poveća napon na ćeliskoj membrani od 20 do 70%. u šta klijent može i lično da se uveri posle prvog tretmana. Osim toga ova vrsta tretmana podstiče eliminaciju toksina iz ćelije što je ogroman benefit za skoro sve fukcije u organizmu.

PROGRAM PODRAZUMEVA:

 • HRV SCREENING 
 • BRS PREVENTIVNA FUNKCIONALNA KOPLETNOG ORGANIZMA 
 • EPD FUNKCIONALNA PROCENA KOMPLETNOG ORGANIZMA 
 • 8 tretmana u kvantnoj zoni 
 • program ishrane na osnovu preventivne procene zdravlja i EPD nutritivne procene 
 • paket proizvoda za suplementaciju na osnovu preventivne procene 
 

Ako bi trebalo odabrati jednu stvar na koju bi svakoga dana trebali da se fokusiramo, onda bi to svakako bila alkalizacija.

Možda jedna od najvažnih stvari kojima se trebate baviti ako želite da predupredite bolest ili da je zaustavite je pronaći način da alkalizujete svoj organizam i napunite ih elektronima kako bi bili u mogućnosti neutralizovati kiseline iz hrane koju jedemo te mu pomoći (organizmu) održati alkalno okruženje unutar tela.” (dr. Robert O. Young). Medjutim to je lakše reći nego uraditi. Voda koja nas okružuje u prodavnici, iz česme nije rešenje. A zašto saznaćete kada pročitate sledeće tektove.

Full Body Cleanse
This is to keep us from diseases and also heal the ones that have already affected us.

 

PROGRAM PODRAZUMEVA:

 • HRV SCREENING 
 • BRS PREVENTIVNA FUNKCIONALNA KOPLETNOG ORGANIZMA 
 • EPD FUNKCIONALNA PROCENA KOMPLETNOG ORGANIZMA 
 • 8 tretmana u kvantnoj zoni 
 • program ishrane na osnovu preventivne procene zdravlja i EPD nutritivne procene  
 • paket proizvoda za suplementaciju na osnovu preventivne procene

Detokskacija je podjednako važna kao i unos hrane i za njega moramo odvojiti i isplanirati vreme u životu. Kao što planiramo godišnji odmor, odlazak u bioskop, gledanje utakmice, tako bi bilo dobro da jednom ili dva puta godišnje sprovedemo generalno čišćenje organizma iznutra.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahtvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života jer smo svakodnevno izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. 

Detoksikaciju možemo uporediti sa redovnim održavanjem automobila. Znate i sami da je bar jednom ili dva puta godišnje potrebno da izvršite pregled i servis vašeg automobila, (zamena ulja i filtera…) Saznaj više…

PRESTANITE GLADOVATI. POČNITE JESTI I UŽIVATI U VAŠOJ OMILJENOJ HRANI BEZ BROJANJA KALORIJA

PROGRAM PODRAZUMEVA:

 • BRS PREVENTIVNA FUNKCIONALNA KOPLETNOG ORGANIZMA 
 • EPD FUNKCIONALNA PROCENA KOMPLETNOG ORGANIZMA 
 • Pisani program ishrane na osnovu preventivne procene zdravlja i EPD nutritivne procene 
 • Infoceutical haarmony program – 

Suočeni sa beskrajnim izborom hrane, proizvoda i usluga ali i kontradiktornim informacijama u vezi toga šta je dobro a šta ne, mnogi su u nedoumici kako odabrati i kome verovati. I pored obilja takozvane “zdrave” hrane, “revolucionarnih dijeta i tretmana, u rešenju problema, gojaznosti, celulita, alergija i većine zdravstvenih i estetskih problema nije se daleko odmaklo. Svakih nekoliko godina objavi se vest kako je pronadjen “čarobni ” napitak koji topi kilograme, kreme koje brišu bore… Isto se govorilo pre pet, deset i dvadeset godina i ništa se nije promenilo. Šta je rešenje?  

Prestanite da trošite novac i gubiti vreme na proizvode, tretmane i dijete kojima se  postižu  trenutna i privremena rešenja. Preporuke ishrane koji se baziraju na proceni težine, visine i prehrambenih navika za većinu estetskih i zdravstvenih problema nisu dale očekivane rezultate. 

Za one koji žele da se edukuju i informišu o ishrani i temama u oblasti lepote i zdravlja preporučili bi naša Lanch and Learn druženja ili personalizovane programe ishrane i detoksikacije ukoliko im obaveze i nedostatak vremena to ne dozvoljava. 

Koliko je značaj ishrane pokazuje i činjenica da je personalizovana ishrana na wellness samitu proglašena za wellness trend u 2019 godini i da veliki hotelski lanci i avio kompanije ozbiljno razmišljaju kako da svojim klijentima omoguće .

Prestanite gubiti vreme i bacati novac na lekove i tretmane, koji nude samo trenutna i privremena rešenja. Industrija u oblasti zdravlja i lepote već godinama pokušava da reši problem na pogrešnom nivou baveći se simptomima i zanemarujući činjenicu da se problem zdravlja i starenja dešava mnogo dublje u nama. Najnovija istraživanja regenerativne nauke pokazuju konkretne dokaze da se starenje i bolest zapravo događa na ćeliskom nivou i da na tom nivou treba tražiti rešenje! Na ovom linku možete pogledati i druge mogućnosti koje Quantum Wellness koncept nudi u okviru EXPERT PROGRAMA. Saznaj više…

 

Ukoliko imate nedoumice oko izbora dijagnostičkih usluga ili programa molimo vas da popunite kratak upitnik. Nakon što  odgovorite na nekoliko pitanja koja se odnose na način vašeg života, ishrane i navika poslaćemo vam predlog za dalje korake. Saznaj više…

PROGRAMI

PROGRAMI NAMENJENI PREVENCIJI

RELAXATION AND STRESS REDUCTION

150 BODOVA

mesečni program

PROCENA NIVOA STRESA I ENERGIJE
PROCENA PH I STEPENA TOKSINA
FUNKCIONALNA PROCENA
NUTRITIVNA PROCENA
quantum napping PROGRAM
energetski tretman
DETOX PROGRAM

BOOST ENERGY LEVELS

250 BODOVA

mesečni program

PROCENA NIVOA STRESA I ENERGIJE
PROCENA PH I STEPENA TOKSINA
FUNKCIONALNA PROCENA
NUTRITIVNA PROCENA
quantum napping treatment
energetski tretman
DETOX PROGRAM

DETOXIFICATION OF THE BODY

500 BODOVA

mesečni program

PROCENA NIVOA STRESA I ENERGIJE
PROCENA PH I STEPENA TOKSINA
funkcionalna procena organizma
NUTRITIVNA PROCENA
quantum napping treatment
energetski tretman
DETOX PROGRAM

POVEZANE TEME

Tajno oružije za vaše zdravlje

Napping (spavanje) na poslu … ono što je nekada bilo osnova za otkaz sada se preporučuje i promoviše u kompanijama širom sveta. Nakon što se naučno dokazala povezanost izmedju kvaliteta sna i zdravlja zaposlenih i njihove produktivnosti, Google i Zappos počeli su da instaliraju specijalno dizajnirane ležaljke u kojem njihovi zaposleni mogu da odmaraju i meditiraju tokom radnog dana.

 ProblemI povezani sa spavanjem imaju i osobe koje noću dobro spavaju jer često nije problem u dužini sna već u njegovom kvalitetu.

PRONADJITE ODGOVOR NA SIMPTOME

Ako se borite da prebrodite dan zbog nedostaka energije, vreme je da saznate zašto. Možda ste se za pomoć obratili svome lekaru. Ili ste počeli piti zelene sokove i menjati ishranu konsultujući se sa nutricionstom. Možda ste i vi puno toga probali sve, ali još uvek se osećate tromo i ne možete prikupiti energiju da radite stvari u kojima ste nekada uživali.

Pa, postoji razlog za to. Hrana, suplementi i lekovi usresredjeni su samo na telesnu hemiju, što je važno … ali to je često samo pola priče.