pREVENCIJA

„Ako sada nemate dovoljno vremena za svoje zdravlje, kasnije ćete morati da odvojite mnogo više vremena i novca za svoju bolest.“ – Kineska poslovica

koliko vredi život?

Da zaista razumemo značaj prevencije, važno je shvatiti koliko vredi život. Da li ste ikada razmišljali o kojlikoj vrijednosti ili koštali život? Na žalost o ovome razmišljaju samo osobe kojima je potrebna hitna transplatacija nekog organa ili nekog skupi leka koji će pomoći da se pobedi bolest. Sve ima cenu: Genetske terapije za retka oboljenja, srce, bubrezi, jetra pa čak i koža imaju svoj cenu. Svet je postao džinovski supermarket koji nudi bukvalno sve što vam može pasti na pamet.

Po nekim procenama kompletno telo sa svim organaima  moglo bi da košta i do 45 miliona dolara. Ako želite legalno kupiti  srce potrebno je izdvojiti oko milion dolara. Jetra je vredna 500.000 dolara a cena jednog bubrega iznosi 260.000 dolara. Cena kože je 10 dolara po unci a očna jabučica 1.500 dolara. Na crnom tržištu koje nosi i odredjeni rizik cene su desetak procenata niže. 

Samo u Americi trenutno 123.000 ljudi čeka organe za transplataciju a onih koji su se prijavili kao donori samo je 14.000.  Upravo ovaj nedostatak organa prouzrokovao je stvaranje crnog tržišta i tako će biti sve dok ne počnemo o svom telu i zdravlju da razmišljamo na racionalan način i onako kako se odnosimo sa drugim stvarima koje nam nešto znače. 

Kupovinom telefona mnogi će kupiti i foliju kako bi zaštitili ekran u slučaju pada. Vlasnici automobila jednom ili dva puta godišnje odlaze u servis radi provere ispravnosti i zamene ulja i filtera kako bi sačuvali motor od većeg oštećenja. Kada je u pitanju zdravlje mnogo je onih koji shvate njegovu vrednost tek kada im lekar saopšti da je stvar ozbiljna i da je jedino rešenje transplatacija ili neka skupa terapija čiji je ishod neizvestan. 

zaštitite svoju najvredniju imovinu

zaštitite 75 miliardi svojih ćelija

Play Video

pogledaj film

mislite na vreme

Mnogi se javljaju za pomoć tek kada im je život u pitanju ne obraćajući pažnju na upozorenja koje im je organizam slao kroz različite simptome. Mnogo je onih koji godinama trpe, bolove, glavobolje, alergije, umor… očekujući da će proći sami od sebe. Statistike pokazuju da svaka treća osoba  umire od posledica infrakta, srčanog udara ili kancera. Od ekcema pati 20% populacije, alergija 40% a probleme sa varenjem preko 80%. Statistike su iz  dana u dan sve gore a ulog u ovom “ruletu” smo mi i naše buduće generacije!  Očekivat i nadati se da će simptomi kako hroničnih tako i onih poput umora, alergija, ekcema, nepravilnosti u varenju   jednostavno sami nestati, je poput očekivanja da će se fitilj od bombe sam ugasiti i da bomba neće eksplodirati.

Mislite na vreme. Nemojte čekati trenutak kada je jedino rešenje operacija ili neki skupi lek koji će ublažiti simptome ali sa velikim propratnim pojavama. 

Pridružite se Quantum Wellness zajednici, saznajte vredne informacije o svom zdravlju a zatim malim svakodnevnim promenama u načinu ishrane i života predupredite estetske ili zdravstvene probleme pre pojave simptoma. 

ZAŠTO SUMNJATI...PROVERI!

Otkrite predispozicije estetskih i zdrastvvenih problema i nepravilnosti u radu vašeg organizma mnogo pre pojave prvih simptoma.