SAZNAJTE KAKO VAŠ ORGANIZAM
REAGUJE NA VAŠU OMILJENU HRANU

Mnogo je onih koji razmišljaju i vode računa o zdravlju i koji bi rado promenili i navike u ishrani, medjutim mnogi su zbunjeni u moru kontraindikacija dobro osmišljenih reklama koje nude samo obećanja. Sve je više onih koji žele DOKAZ, da ono što im se nudi zaista i deluje pozitivno na njihovo zdravlje. Zamislite mogućnost da možete uživati u hrani koja je 100% prilagođena potrebama vašeg organizma i koja vam neće praviti probleme poput nadutosti, alergija ili problema za koje niste ni svesni da je njihov uzrok upravo ono što jedete.
Ovo nije naučna fantastika već naučna realnost koja je dostupna i vama.

Dr sci.med. Marina Luketina Šunjka

ŠTA JE REŠENJE? Nutritivna Forenzika

 Zahvaljujući dostignućima u oblasti bioinformatike moguće je tačno proceniti kako vaša omiljena hrana reaguje na vaš organizam. Na ovaj način, savet ili program u pogledu ishrane neće se bazirati samo na osnovu iskustva i znanja nutricioniste, već i na osnovu bioloških odgovora organizma na neku hranu. I ne samo to, ovaj sistem procene nudi mogućnost da predvidimo efikasnost i moguće kontraindikacije i pre nego što se hrana konzumira.” Ova tehnologija može da se koriste ne samo za procenu optimalne ishrane već i za procenu lekova, vitamina, suplemenata, kozmetika ili sredstava za negu lica i tela, ali obzirom na monopol i uticaj koje industrija lepote i zdravlja ima na medije, mnogi nemaju informacije o ovim mogućnostima zbog čega smo odlučili da svojim klijentima poklonimo vaučer u vrednosti od 3.000 RSD za test u oblasti nutritivne forenzike, kako bi se kroz lično iskustvo upoznali sa mogućnostima koje ovaj test pruža.

Poklon vaučer u vrednosti 3000 dinara podrazumeva:

O AUTORU QUANTUM WELLNESS KONCEPTA

Dr sci. med. Marina Luketina Šunjka

Marina je doktorirala iz oblasti preventivne medicine i operativni je direktor studijskog programa iz oblasti kvantno informacione medicine i funkcionalne ishrane na ECPD fakultetu. (Evropski centar za mir i razvoj Univerzitet za mir osnovan od strane Ujedinjenih nacija) (ECPD) Marina ima više od 25 godina iskustva u oblasti zdravlja i ishrane a pronalaženje i otklanjanje osnovnih uzroka estetskih i zdravstvenih problema je njena strast. 

Ostale mogucnosti Quantum Wellness koncepta

funkcionalna procena

Umesto da odlazite na desetine često nepotrebnih pregleda, testova i analiza, funkcionalna procena, u zavisnosti od opcije koju odaberete nudi različite mogućnost.

Imate li problema sa varenjem ili nadimanjem? Vodite računa o ishrani i koristite različite lekove, probiotike ali bez rezultata. Kolonskopski i Gastroskopski pregled nije pokazao nikakve promene i nepravilnosti ali vi i dalje imate probleme. Šta je rešenje?

Za samo desetak minute možete saznati vredne informacije o funkcijionalnom stanju želudca, creva, jetre, pankreasa ili bilo kojeg drugog organa bez bola, hemije i zračenja i bez kontraindikacija.

Pravovremeno i ispravno dijagnostifikovanje problema preduslov je za uspešnu terapiju. Uobičajeno je da se to radi uredjajima poput rentgena, ultrazvuka, CT.a ili biohemiskim testovima krvi i drugih telesnih tečnosti. Jedan od problema je što to nekada traje dugo, neko ima strah od igala i ako se to mora raditi često onda je i skupo.

Drugi i mnogo važniji je činjenica da uobičajene metode otkrivaju problem kada je on već odavno prisutan i kada je često neophodna hiruška intervencija. Iz tog razloga pored uobičajenih dijagnostičkih metoda koristimo i potpuno inovativnu tehnologiju koja problem može da detektuje još na energetskom i funkcionalnom nivou i mnogo pre pojave simptoma.

BRS INICIALNA PROCENA – 3.000 RSD

 Umesto da radite desetine, često nepotrebnih pregleda BRS inicijalna procena ukazaće gde treba tražiti mogući uzrok problema.

Inicijalna funkcionalna procena nudi mogućnost da saznate kako je dosadašnji način života uticao na vaše zdravlje i gde postoje nepravilnosti u radu vašeg organizma. Prednost ove opcije je mogućnost, da saznate predispozicije estetskih i zdravstvenih problema i nekoliko godina pre prvih simptoma što će značajno skratiti vreme za uspostavljanje dijagnoze i pronalaženje uzroka problema. 

Takodje ove informacije su neophodne ako je potrebno naše stručno mišljenje ili savet.

Lekar, na primer, može na osnovu rezultata krvi, rentgenskog i ultrazvučnotg izveštaja, zaključiti da su rezultati dobri i da klijentu preporuči neke druge preglede ili pak preporuči terapiju koja je neodgovarajuća. Funkcionalna procena organizma u mogućnosti je da otkrije promene na i nepravilnosti koje još nisu morfološki vidljive i kada simptomi još nisu prisutni čime se stiče mnogo bolja slika o stvarnom zdravstvenom stanju pa samim tim, nudi mogućnosti da se problem predupredi.

Funkcionalna procena organa i organskih sistema nudi informacije o funkciji koje nije moguće saznati na drugi način a pritom su plijatni i bez bilo kojih kontraindikacija.

Opcija podrazumeva pisani izvestaj koji ukazuje gde postoje degenerativne i hronične promene na funkcionalnom nivou, koji organi imaju funckonalno oprerećenje i moguće upalne procese. Izveštaj se šalje na mejl u roku od 24 sata. 

BRS Funkcionalna procena tri organa po izboru – 5.000 RSD

Umesto da zbog stomačnih problema odmah radimo preglede poput kolonoskopije i gastroskopije koje su neprijatne, bolne a često i rizične, mnogo je logičnije prvo uraditi funkcionalnu procenu analizu tankog, debelog creva i želudca. Na ovaj način možete uštediti dosta novca i vremena. 

Cena Kolonskopskog pregleda sa lokalnom anestezijom i analiza histopatološkog uzorka kreće se oko 250 eura dok gastroskopskih pregled iznosi oko 150 eura.  Funkcionalna analiza ova tri organa iznosi samo 5.000 RSD što je skoro deset puta povoljnije. Važno je napomenuti da funkcionalna analiza nije zamena za kolonskopski i gastroskopski pregled ali često je opravdana jer vam može uštedeti i vreme i novac.

Za razliku od uobičajenih analiza koje nude informacije o biohemijskim i morfološkim promenama, BRS nudi informacije o funkciji organa i organskih sistema. Ova opcija u mogućnosti je da promene nepravilnosti pre nego što promene budu vidljive oficijalnim metodama dijagnostike. 

 Opcija podrazumeva pisani izvestaj koji ukazuje na osnovne funkcije testiranih organa. Izveštaj se šalje na mejl u roku od 24 sata. 

Opcija ne podrazumeva individualne konsultacije.

Funkcionalna procena 5 organa – 8.000 RSD

Ova vrsta analize usmeriće vas da da uzrok problema tražite na pravom mestu i često će zameniti desetine nepotrebnih pregleda i testova. Ukoliko analiza tri organa može doneti uštedu 350 eura, zamislite koliko vremena i novaca može uštedeti analiza 4 organa.

Opcija podrazumeva pisani izvestaj koji ukazuje na osnovne funkcije testiranih organa. Izveštaj se šalje na mejl u roku od 24 sata. 

BRS Funkcionalna procena 10 organa po izboru – 10.000 RSD

Opcija podrazumeva pisani izvestaj koji ukazuje na osnovne funkcije testiranih organa. Izveštaj se šalje na mejl u roku od 24 sata. 

Uporedna analiza drugih dijagnostičkih metoda:

SISTEMATSKI PREVENTIVNI PREGLED ZA MUŠKARCE – 20.000 RSD

Pregled interniste/kardiologa i odredjivanje indeksa telesne težine, EKG i UZ srca uz zaključak posle kompletno sprovedenog ispitivanja, pregled urologa, pregled fizijatra, ultrazvuk trbuha, kompletan pregled oftamologa, color doppler krvnih sudova vrata, pregled dermatologa, laboratorijske analize (KKS, SE, glukoza, AST, ALT, urea, kreatinin, holesterol, trigliceridi, urin)

 

Magnetna rezonancija

Magnetna rezonancija kompletne kičme: 41.400 RSD

 1. vratnog dela kičme
  13.800 RSD
 2.  grudnog dela kičme
  13.800 RSD
 3.  lumbalnog dela kičme
  13.800 RSD
Magnetna rezonancija žučnih puteva i abdomena – 37.500 RSD

Opcija podrazumeva podrazumeva:

 • BRS funkcionalnu procenu i EPD test svih organa (preko 400 izveštaja)
 • Stručna analiza dobijenih rezultata
 • Individualne konsultacije 60 minuta.

Funkcionalna forenzika je opcija koja nudi ne samo veći broj izveštaja već i mogućnost da saznamo moguće mehanizme nastanka problema i njihove osnovne uzroke, što je preduslov bilo kojeg oblika lečenja. I ne samo to. Funkcionalnom forenzikom, moguće je predvideti efekat terapije i analizirati uticaj proizvoda ili tretmana koji želimo koristiti u terapeutskom programu.

nutritivna procena

Mnogo se priča o potrebi personalizacije u ishrani međutim, tehnologija koja se u tu svrhu koristi još uvek se bazira na procenama težine, visine, procentu masti i brojanju kalorija, a alati za procenu ovih parametara, koriste se više od 100 godina. Šta je rešenje

Zašto nekim osobama odgovara odredjeni način ishrane a drugima ne?  Odgovor na ovu zbunjujuću “kontroverzu” leži  u biohemijskoj individualnosti. Različitim fiziološkim tipovima potrebne su različite mešavine goriva da bi ispravno funkcionisali, odnosno, određeni uslovi kako bi imali maksimalnu ćelijsku energiju i maksimalno zdravlje. Trkački automobil troši drugačije gorivo nego džip, a isto se odnosi i na ljudske metaboličke tipove

Ova opcija je namenjena zdravim osobama I bazira se na BRS nutritivnoj proceni. Izveeštaj koji se šalje na mail podrazumeva tri opcije:

 • spisak namirnica koje se mogu konzumirati
 • spisak namirnica koje treba izbegavati
 • spisak namirnica koje se mogu povremeno koristiti.

Ova opcija ukazaće kako omiljena hrana ili proizvodi deluju na organizam. Test podrazumeva procenu 10 uzoraka po izboru.

Ova opcija podrazumeva spisak namirnica koje bi trebalo konzumirati i koje bi trebalo izbegavati u narednom periodu na osnovu EPD test do 80 uzoraka.

Nutritivna Forenzika istražuje vezu izmedju načina ishrane i bolesti dok klasični nutricionzam istražuje vezu izmedju hrane i zdravlja.

Pronaći odgovore na pitanja u vezi ishrane i kako izabrati u moru kontradiktornih informacija nije jednostavno i lako. Svaka osoba je jedinstvena u pogledu izlgleda i zdravlja ali i u pogledu optimalnog načina ishrane i suplementacije. Ono što jednoj osobi prija kod druge može izazvati različite reakcije. Kako one na koje organizam reaguje odmah i burno tako i one koje su prikrivene. Mnogo se priča o potrebi personalizacije u ishrani medjutim tehnologija koja se u tu svrhu koristi još uvek se bazira na procenama težine, masti i brojanju kalorija. To su svako važni parametri ali u velikom broju slučajeva nedovoljni. U želji da klijentima pomognemo i otklonimo im nedoumice pri odabiru hrane, suplemenata ili odgovarjuće dijete napravili smo jedinstven sistem kojim je moguće svakoj osobi na osnovu nutritivne forenzike napraviti optimalan program ishrane i suplementacije.

Usluga podrazumeva izradu jelovnika za period od 14 dana na osnovu BRS ili EPD procene

IZRADA JELOVNIKA za 30 dana na osnovu BRS ili EPD procene.

konusultacije i programi

Saveti, preporuke ili izrada programa za neki estetski ili zdravstveni problem bez osnovnih informacija o zdravlju, samo je gubljenje vremena i novaca. 

 U zavisnosti od potreba i mogućnosti, savetovanje, drugo stručno mišljenje i izrade programa moguće je dobiti na osnovu biohemijskih analiza i uobičajenih dijagnostičkih procedura koje već posedujete a koje nisu starije od 3 meseca ili na osnovu funkcionalnih procena i testova koji se baziraju na inovativnim bioinformatičkim tehnologijama.

Obe metode imaju svoje prednosti i ograničenja i zato je njihova sinergija najbolja opcija.

Prva opcija nudi informacije na biohemiskom morfološkom nivou i na ovaj način možemo videti kako nešto izgleda dok druga opcija, nudi informacije kako organ funkcioniše na energetskom, informacionom nivou.

Dok prva opcija podrazumeva ofanzivne procedure (vadjenje krvi, zračenje…) druga metoda je prijatna i bez bilo kakvih kontraindikacija.

INDIVIDUALNE KONSULTACIJE
– 30 min.
Nakon analize vase medicinske dokumentacije i analize BRS funkcionalne procene bicemo u mogucnosti da vam damo savet za dalje korake i predlozimo program koji ce biti prilagodjen vasim potrebama i mogucnostima.

INDIVIDUALNE KONSULTACIJE
– 60 min
Nakon analize vase medicinske dokumentacije i analize BRS funkcionalne procene bicemo u mogucnosti da vam damo savet za dalje korake i predlozimo program koji ce biti prilagodjen vasim potrebama i mogucnostima.

IZRADA PROGRAMA PREVENCIJE – 6.000 RSD

Ova opcija je namenjena osobama koje žele da preduprede estetske i zdravstvene probleme.
Smart program za osobe sa manjim estetsjim i zdravstvenim problemima 6.000 rsd
2. Za osobe sa hronicnim problemima 12.000 rsd

IZRADA SMART – 12.000 RSD

Ova opcija je namenjena osobama sa manjena osobama sa manjim estetsjim i zdravstvenim problemima 

IZRADA EXPERT PROGRAMA – 24.000 RSD

Ova opcija je namenjena osobama sa hroničnim  estetskim i zdravstvenim problemima 

Prijavi se za vaučer pre isteka roka

Dana
Sata
Minuta
Sekundi