diet pods

sistem za procenu optimalnog načina ishrane

Play Video

PLAY VIDEO this first!

Personalized

nutritions

NUTRITION AND HEALTH TREND

Play Video

PLAY VIDEO this first!

PERSONALIZACIJA JE KLJUČ USPEHA

Ono što unosimo u naš organizam – bilo da se radi o hrani, piću ili suplementima postalo je predmet interesovanja ne samo naučnika i nutricionista već i običnog čoveka. Mnogi veruju da su uzrok ovog interesovanja i trendovi poput vegetarijanstva, paleo, hrono ishrane ali i sve veći problemi i osetljivost na gluten i mlečne proizvode.

Mnogi su i zbunjeni u moru informacija u pogledu toga šta jedemo, kada i kako. Desetinama godina javnost je bombardovana teorijama koje su potpuno kontradiktorne. Bilo je perioda kada su nam govorili da treba povećati ugljene hidrate da bi posle nekoliko godina naučne studije pokazale kako ih treba smanjiti. Isti je slučaj i sa masnoćama. Dok jedni trvde kako su jaja dobra drugi tvrde suprotno. I pored svih dijeta u stvarnosti preovladava jedno pitanje: ” Koja hrana mi odgovara? “ 

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude rešenja koja mogu pomoći u personalizaciji ishrane.

Veliki broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom vaših creva. Kada se ove analize obrade pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti, proteine a izmedju ostalog na ovaj način pretpostavka je da ovim testovi mogu predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intoleranciju na laktorzu i sl. Pored cena koje se kreću izmedju 150 i 400 eura neke studije  ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u odredjivanju načina ishrane što je u suprotnosti sa onim što neke kompanije za personalizovanu ishranu promovišu.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od popularnih aplikacija nudi mogućnost da jednostavno uslikate tanjir sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplaikacija je na prvi pogledinteresantna medjutim platforma na kojoj se ona zasniva bavi se samo brojanjem kalorija što je daleko od prave personalizacije.

U Engleskoj lanac restorana Vita Mojo udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu dok Smartfuture iz Singapura planira da instalira 20.000 takozvanih Health Screening Pultovi za zdravstvene preglede u kancelarijama mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera i kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani, fitnesu. 

dobro došli u budućnost

futur wellness

 

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi mnogo više. Osnova ovog koncepta su kvantne zone u kojima se nalazi inovativna high tech kapsula koja se može koristiti za opuštanje, smanjenje stresa, povećanje energije ili kako bi vašim klijentima pomogli da saznaju važne informacije o svom zdravlju i ishrani. Bez obzira da li ste vlasnik hotela, fetness, wellness, beauty centra ili firme koja brine o svjim klijentima i zaposlenima pravo je vreme da se upoznate sa mogućnostima i prednostima koje ova tehnologija nudi. 

Play Video

PLAY VIDEO this first!

Inovativan sistem za procenu optimalnog načina ishrane i online konsultacije sa nutricionistom.

Planiramo da na različitim lokacijama postavimo DIET  kapsule u kojima će zainteresovane osobe imati mogućnost online konsultacija sa diet detektivima. Ove kapsule opreljene su inovativnim modulima za procenu zdravlja koje uz razgovor sa klijentom našim licenciranim diet detektivima nudi mogućnost da odgovore na različita pitanja u pogledu ishrene. 

 

Nakon 20 godina iskustva odabrali smo ono što je u svetu najbolje i sve to upakovali u sistem koji svojim korisnicma nudi mogućnost personalizovanih programa ishrane na osnovu funkcionalne procene organa i organskih sistema.

modeli kapsule

trenunto su na raspolaganju 3 opcije

nap & energy pod

Kapsula u svojoj osnovnoj verziji opremljena je dijagnostičko terapeutskom modulom koji svojim korisnicima nudi mogućnost da provere osnovne parametre zdravlja. Telesnu  temperaturu, nivo šećera u krvi, krvni pritisak i telesni sastav dok u okviru terapeutskog modula  korisnici mogu sprovoditi tretmane čiji je cilj relaksacija, smanjenje stresa i podizanje energije.

smart pod

Napredna SMART opcija  korisnicima nudi mogućnost da saznaju kako je dosadanji način života uticao na njihovo zdravlje, gde postoje funkcionalne nepravilnosti, nivo energije, stepen toksičnosti i koji je njihov optimalni način ishrane dok terapeutski modul nudi moguućnost  tretmana koji po potrebi opuštaju ili podižu energiju za obavljanje dnevnih obaveza. 

quantum pod

EXPERT sistem poseduje trenutno najsavremenija hardversko softerska rešenja kako bi profesionalncima omogućila da svojim klijentima ponude odgovore  i rešenje na ključna pitanja u pogledu lepote zdravlja i  procesa starenja. 

  • Gde postoji problemi?
  • Šta su mogući uzroci?
  • Koji je optimalan način terapije i lečenja uz predvidjenje efikasnosti.

Nakon iscrpnih analiza i testova za svakog klijenta se pravie potpuno individualni programi koji će biti u mogućnosti da deluju  na ključne faktore od kojih zavisi zdravlje i procesi starenja. Uz pomoć najnovih tehnoloških dostignuća sada smo u mogućnosti da deljujemo na promene i nepravilnosti na energetskom i funkcionalnaom nivou organa i organskih sistema.  Na ovaj način moguće je ne samo preduprediti mnoge estetske i zdravstvene probleme već je moguće uticati delovati  na nepravilnosti koje se dešavaju na ćelijskom nivou i medjućelijskoj komunikaciji.

srediti tekst

Sve procedure procene i testova i tretmana potpuno su neinvazivni i bez bilo kojih kontaindikacija a sprovode se dok  se klijent nalazi u položoju koji nudi osećaj sličan nultoj gravitaciji.  Vreme koje je potrebno sprovest za sprovodjenje testiranja kreću se iz

ли кабине уз помоћ АИ у које људи могу да уђу и прегледају телесну температуру, шећер у крви, крвни притисак, телесни састав као што су висина, тежина и друге важне информације. Почетни преглед је једноставан и потребно је мање од 13 минута да се заврши. 

Циљ махуна је пружити заједници у Дубаију бесплатне здравствене прегледе по њиховој погодности. Махуне оснажују кориснике пружајући им једноставна средства за праћење личних циљева у фитнесу и праћење њиховог здравља. Махуне ће такође пружити увид у здравље становништва у контексту стања као што су хроничне болести срца и проблеми са шећером у крви.

Махуне за анализу здравља могу не само да очитавају виталне мере, већ могу и да пруже персонализоване планове исхране.

На прошлонедељној Гитек Тецхнологи Веек-у, Бодио је најавио да ће до краја овог месеца поставити пет здравствених касета уз помоћ АИ на различитим јавним локацијама у Дубаију. 

Бодио-ов скенер разликује се од осталих доступних на локацијама као што су теретане, које скенирају само одређене делове тела – ове АИ махуне ће пружити скенирање целог тела и здравствени резултат

software you need to run your nutrition practice

povezane informacije

sistem kioska koji se instalira po gradovima

Дијагноза на лицу места

Корисницима и пружаоцима здравствених услуга пружамо киоске, махуне и комплете за тренутно и редовно надгледање виталних вредности.

personalized-wellness

Физичко благостање: Осећајте се вођеним

Заузмите проактивни приступ веллнессу који подстиче акцију. Фитнес изазови, веллнесс садржаји који се могу појести и беспрекорна интеграција са носивом технологијом мотивисаће, енергизирати и инспирисати ваш тим да буде здрав и срећан.

personalized-wellness

Персонализована подршка и алати који ће вам помоћи да преузмете контролу над својим здравље.

Здравствени програм осмишљен за вас, без додатних трошкова.

Овде почињу здрави стилови живота.