About us

About us

KO SMO Mi?

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu, shvatili smo da klijentima koji su zainteresovani za programe u oblasti lepote i zdravlja, nije dovoljno ponuditi samo šarene sokiće koji detoksikuju, zdrave organske obroke, preznojavanje u sauni ili  tretmane koji brišu bore i tope kilograme. Reklame koje obećavaju revolucionarna rešenja i brze rezultate koje u većini slučajeva otklanjanju simptome i  daju samo privremena rešenja.

Ono što je zaista potrebno i što želimo ponuditi u okviru Health Biodesign centra su Quantum Wellness programi koji deluju na ključne faktore koji utiču na zdravlje i čiju efikasnost je moguće  ne samo pratiti u realnom vremenu, već ih možemo i predvideti.

Posvećeni smo edukaciji o mogućnostima i načinima da se preduprede i otklone predispozicije estetskih i zdravstvenih problema pre pojave simptoma i kako da u moru često kontradiktornih informacija, pomognemo da lakše donosite odluke koje su dobre za vaše zdravlje. 

Klijenti koji su se odlučili da nam ukažu poverenje, shvataju važnost prevencije i žele da ih podržimo da malim promenama u ishrani i načinu života, preduprede bolest, ali i zato što znaju da ćemo imati rešenje i kada se problem pojavi.

Naši idealni klijenti, spremni su da vode računa o svom zdravlju i ishrani ali isto tako traže i razumno objašnjenje za svoje fizičke, estetske i emocionalne problem, pre nego donesu oduku da bilo šta rade. 

Naši potencijalni klijenti žele zameniti loše navike sa onim koje su za njihovo zdravlje dobre, ali se postavlja pitanje kako odabrati u moru kontradiktornih informacija.

Mišljenja smo da su različiti programi, ishrana i tretmani, samo sredstva čiji je cilj normalizacija ključnih faktora od kojih zavisi zdravlje a da bi to postigli moramo voditi o biološkoj individualnosti svake osobe.

Kroz praksu, shvatili smo da je svaka osoba jedinstvena i da jedan program neće dati očekivane rezultate u svim slučajevima. Takođe brzina oporavka i postizanje rezultata, mogu biti različiti i zavise od puno faktora. Genetika, način života, ishrane, emocionalno stanje ali i različite paradigme u velikoj meri utiču na postizanje rezultata zbog čega je edukacija prvi korak i preduslov korišćenja naših usluga i programa. 

Dr sci. med. Marina Luketina Šunjka

AUTOR HEALTH BIODESIGN & QUANTUM WELLNESS KONCEPTA

Marina je operativni direktor studijskog programa Specijalističkih akademskih studija u oblasti kvantno informacione medicine i funkcionalne ishrane u Evropskom centru za mir i razvoj, Univerziteta pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija (University for Peace established by the United Nations) – ECPD.  Doktorirala je na Fakultetu Medicinskih nauka u Kragujevcu, dok na ECPD fakultetu priprema doktorat u oblasti menadžmenta u zdravstvu. 

Objavljeni radovi:

Utilization patterns of complementary and alternative medicine in Australia, Canada and United States: popularity of dietary supplements, mind-body and manipulative therapies.

 Efekti primene niskoproteinske ishrane kod pacijenata sa dijabetesom tip 1 i hipertenzijom.

KAPUSLA KOJA ZNA SVE O VAMA

Mogućnost da saznamo važne informacije o svom zdravlju i tako predupredimo bolest, sada je jednostavno poput merenja pritiska. 

Za samo dvadesetak minuta, bez odlaska na desetine pregleda i analiza, možete saznati kako je dosadašnji način života i ishrane, uticao na vaše zdravlje, gde postoje nepravilnosti u radu vašeg organizma i da li postoje predispozicije za nastanak estetskih i zdravstvenih problema i nekoliko godina pre pojave prvih simptoma.

ŠTA NAS ČINI JEDINSTVENIM?

Iako su u nekim situacijama nezamenjive, uobičajene dijagnostičke metode koje prevashodno nude informacije o fizičkim – morfološkim promenama (prelom, cista, polip, kancer) ali ne i o informacijama o funkciji organa, koje su veoma važne ukoliko želite personalizovane programe koji će umesto simptoma otkloniti uzroke. Naš pristup nudi vam mogućnost da saznate informacije koje mogu značajno uticati na vaše buduće odluke u pogledu izgleda i zdravlja

BRZO I JEDNOSTAVNO

Screening je prijatan, neinvazivan i bez bilo kakvih kontraindikacija i sprovodi se u kapsuli dok ležite u položaju koji vam daje osećaj sličan onome u nultoj gravitaciji.

INOVATIVNO

Quantum Zone – kapsula, bazira se na tehnologiji koja meri biofizičke parametre unutar organizma preko senzora koji sa određenih delova tela brzinom od 500 milisekundi prenose informacije o funkciji svih organa na softver koji ih analizira, a zatim se u obliku grafikona prikazuje na monitoru.

POUZDANO

Odabrali smo ono što je u svetu najbolje kako bi vam omogućili najpotpunije i najpouzdanije rezultate. Naši hardversko softverski moduli nude mogućnost nekoliko stotina izveštaja, a tehnologije koje se koriste, baziraju se na najnovijim tehnološkim dostignućima u oblasti biofizike i bioinformatike.

DA LI JE QUANTUM WELLNESS PRAVO REŠENJE ZA VAS?

UPITNIK KOJI ĆE VAM POMOĆI DA PROCENITE DA LI SU USLUGE ILI PROGRAMI KOJE QUANTUM WELLNESS NUDI ZA VAS, DOBRO REŠENJE

1. želite li investirati u svoje zdravlje?

2. Želite li saznati važne informacije o svom zdravlju?

3. Da li želite da saznate uzroke nepravilnosti u radu organizma?

4. Želite li saznati kako je dosadašnji način života i ishrane uticao na vaše zdravlje?

5. Da li ste spremni da se edukujete u pogledu zdravlja i da menjate navike da bi došli do vašeg cilja?

Ukoliko ste na sva pitanja odgovorili pozitivno na pravom ste mestu a ostalo prepustite nama.

CILJEVI I PREDNOSTI QUANTUM WELLNESS KONCEPTA

 • Cilj naših programa je otklanjanje uzroka estetskih i zdravstvenih problema umesto tretiranja simptoma i zato bez obzira da li je u pitanju prevencija ili ozbiljan hroničan problem, prvi korak je pronaći gde se problemi nalaze i šta je njihov uzrok, a zatim očistiti organizam i prilagoditi ishranu nutritivnim, mineralno vitaminskim i funkcionalnim potrebama svake osobe.
 • Naša neinvazivna i potpuno inovativna tehnologija u mogućnosti je ne samo da otkrije predispozicije i moguće uzroke estetskih i zdravstvenih problema, već i da predvidi moguće kontraindikacije i efikasnost tretmana i terapija koje koristite.
 • Informacije koje će te dobiti na ovaj način nije moguće saznati uobičajenim metodama dijagnostike.
 • Zamenjuje desetine pregleda, testova i analiza.
 • Uobičajenim metodama dijagnostike moguće je saznati kako organ izgleda, što je u mnogim slučajevima važno, ali ne i kako on radi i funkcioniše, što je neophodno ako želimo saznati uzroke i mehanizme nastanka vašeg problema.
 • U okviru osnovnog pregleda, imaćete preciznu procenu zdravlja, funkcionalno stanje svih organa i saznaćete gde postoje predispozicije za razvoj nekih ozbiljnijh estetskih i zdravstvennih problema.
 • Ukoliko je potrebno i ukoliko želite, metodom diferencijalne dijagnostike, možemo pronaći i njihov eventualni uzrok.
 • Sve procedure potpuno su neinvazivne i bez bilo kakvih kontraindikacija.

PRIMERI IZ PRAKSE

Umesto da zbog stomačnih problema odmah radimo preglede poput kolonoskopije i gastroskopije, koje su neprijatne i bolne, mnogo je logičnije prvo uraditi funkcionalnu procenu kompletnog organizma ili ciljanu analizu creva i otkloniti sumnju. Na ovaj način možete uštediti dosta novca i vremena.

Cena Kolonskopskog i gastroskopskog pregleda sa lokalnom anestezijom i analiza histopatološkog uzorka kreće se izmedju 300 i 400 eura dok bi funkciolanu analiza creva i želudca bila tri do četri puta povoljnija. Važno je napomenuti da funkcionalna analiza nije zamena za kolonskopski i gastroskopski pregled ali često je opravdana jer vam može uštedeti i vreme i novac.

Bolovi u kičmi mogu biti veoma neprijatni a dijagnostika koja će ukazati koji je pršljan u pitanju zahteva relativnu skupu dijagnostiku koja često nije dovoljna da vam da odgovor gde je zaista proglem i šta je njegov uzork. Biorezonantna funkcinalna procena je idealno rešenje po razumnoj ceni.

šta misle naši klijenti

Ana Maria Velimirovic

Founder of begginer's mind & obebe

"U moru plaćenih reklama, danas sam odlučila da Vam podelim priču o ženi koja nema društvene mreže i čiji vam post neće iskočiti kao sponzorisana reklama, kod koje se za slobodan termin čeka, a preporuka je jedini marketing kojim se služi... Pišem ovo zbog svih vas koji verujete da ne postoje neizlečive bolesti, zbog svih vas koji znate šta znači lečiti uzrok, a ne posledicu, a najviše zbog vas koji verujete u prevenciju i personalizovan tretman i želite da umesto simptoma otklonite uzroke svojih problema...

DEŠAVANJA U 2022/23 GODINI

DUBAI EXPO 2022

FEBRUAR

Predstavljanje Quantum Wellness tehnologije na sajmu Dubai Expo.

qstp fondation

APRIL

Sa našim partnerima iz Katara predstavili smo naš koncept u Qatar Science & Technology Parku

SKYLINE BEOGRAD

NOVEMBAR

Prezentacija Quantum Wellness Smart Office koncepta.

ECPD BEOGRAD

MART

 U organizaciji Evropskog centra za mir i razvoj Univerzitet za mir kojeg su osnovale Ujedinjene nacije , u okviru međunarodnog programa prenosa sistema znanja iz oblasti biomedicinskih i medicinskih nauka, održan je specijalistički seminar o primeni kvantne medicine u dijagnostici, terapiji i rehabilitaciji. 

 

Seminar je namijenjen specijalističkom usavršavanju doktora medicine i stomatologa , kao i fizioterapeuta i radnih terapeuta sa visokom medicinskom spremom , iz oblasti kvantne medicine.

Učesnici Seminara, su dobili međunarodno i nacionalno važeći sertifikat Evropskog centra za mir i razvoj .

Spisak predavača

 • Prof. dr Đuro Koruga,
 • Prof. dr Anđelka Lazarević,
 • Mr sc. dr Slobodan Dunjić
 • Dr sci. med. Marina Luketina Šunjka
 • Prof. dr Lidija Matija,
 • doc. dr Branislava Jeftić,
 • doc. dr Ivana Stanković,
 • Olja Lopušanski, doktor naturopatske medicine,
 • Dr Aleksandar Nešković,
 • Dr Dušanka Petrović,
 • Dr. sc. Aleksandra Dragičević,
 • Mr.sc. dr Tatjana Mišić,
 • Dr Jelena Boljanović,

ŠTA MOŽEMO UČINITI ZA VAS?

Nudimo niz unapred definisanih programa, ali naša prava snaga leži u našoj sposobnosti da prilagodimo rešenja koja zadovoljavaju vaše specifične potrebe. Bez obzira da li tražite tretmane za anti-aging, rešenja za gubitak težine ili bilo koji drugi zdravstveni ili kozmetički tretman, mi ćemo sarađivati sa vama kako bismo pronašli najbolji pristup za vašu individualnu situaciju.