About us

About us

KO SMO Mi?

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu, shvatili smo da klijentima koji su zainteresovani za programe u oblasti lepote i zdravlja, nije dovoljno ponuditi samo šarene sokiće koji detoksikuju, zdrave organske obroke, preznojavanje u sauni ili  tretmane koji brišu bore i tope kilograme. Reklame koje obećavaju revolucionarna rešenja i brze rezultate koje u većini slučajeva otklanjanju simptome i  daju samo privremena rešenja.

Ono što je zaista potrebno i što želimo ponuditi u okviru Health Biodesign centra su Quantum Wellness programi koji deluju na ključne faktore koji utiču na zdravlje i čiju efikasnost je moguće  ne samo pratiti u realnom vremenu, već ih možemo i predvideti.

Marina Luketina Šunjka

AUTOR HEALTH BIODESIGN & QUANTUM WELLNESS KONCEPTA

Marina je operativni direktor studijskog programa Specijalističkih akademskih studija u oblasti kvantno informacione medicine i funkcionalne ishrane u Evropskom centru za mir i razvoj, Univerziteta pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija (University for Peace established by the United Nations) – ECPD.  Doktorirala je na Fakultetu Medicinskih nauka u Kragujevcu, dok na ECPD fakultetu priprema doktorat u oblasti menadžmenta u zdravstvu. 

Objavljeni radovi:

Utilization patterns of complementary and alternative medicine in Australia, Canada and United States: popularity of dietary supplements, mind-body and manipulative therapies.

 Efekti primene niskoproteinske ishrane kod pacijenata sa dijabetesom tip 1 i hipertenzijom.

KAPUSLA KOJA ZNA SVE O VAMA

Mogućnost da saznamo važne informacije o svom zdravlju i tako predupredimo bolest, sada je jednostavno poput merenja pritiska. 

Za samo dvadesetak minuta, bez odlaska na desetine pregleda i analiza, možete saznati kako je dosadašnji način života i ishrane, uticao na vaše zdravlje, gde postoje nepravilnosti u radu vašeg organizma i da li postoje predispozicije za nastanak estetskih i zdravstvenih problema i nekoliko godina pre pojave prvih simptoma.

ŠTA NAS ČINI JEDINSTVENIM?

Iako su u nekim situacijama nezamenjive, uobičajene dijagnostičke metode koje prevashodno nude informacije o fizičkim – morfološkim promenama (prelom, cista, polip, kancer) ali ne i o informacijama o funkciji organa, koje su veoma važne ukoliko želite personalizovane programe koji će umesto simptoma otkloniti uzroke. Naš pristup nudi vam mogućnost da saznate informacije koje mogu značajno uticati na vaše buduće odluke u pogledu izgleda i zdravlja

BRZO I JEDNOSTAVNO

Screening je prijatan, neinvazivan i bez bilo kakvih kontraindikacija i sprovodi se u kapsuli dok ležite u položaju koji vam daje osećaj sličan onome u nultoj gravitaciji.

INOVATIVNO

Quantum Zone – kapsula, bazira se na tehnologiji koja meri biofizičke parametre unutar organizma preko senzora koji sa određenih delova tela brzinom od 500 milisekundi prenose informacije o funkciji svih organa na softver koji ih analizira, a zatim se u obliku grafikona prikazuje na monitoru.

POUZDANO

Odabrali smo ono što je u svetu najbolje kako bi vam omogućili najpotpunije i najpouzdanije rezultate. Naši hardversko softverski moduli nude mogućnost nekoliko stotina izveštaja, a tehnologije koje se koriste, baziraju se na najnovijim tehnološkim dostignućima u oblasti biofizike i bioinformatike.

da li je za vas Quantum Wellness pravi izbor?

Naši klijenti su osobe koje žele da uživaju u životu i plodovima svoga rada. Oni znaju da uz pomoć naših programa i malim promenama u svom životu mogu preduprediti mnoge estetske i zdravstvene probleme, ali i da ćemo imati rešenje kada se problem pojavi. 

Mišljenja smo da uloga doktora ili terapeuta nije samo da vas leči,  pružanjem različitih terapeutskih usluga, već da vam pomogne da razumete svoj problem i da vam pomogne da aktivirate urođene isceliteljske sposobnosti vašeg organizma da se sam regeneriše i leči, a to znači apsolutnu posvećenost i vaše učešće u procesu.

Kao što treneri treniraju sportiste, a sportista trči ili igra utakmicu – takav je i naš pristup – doktori  leče pacijente, a svaki pacijent mora aktivno učestvovati u tom procesu.

Da bismo vam pomogli da procenite, da li je za vas Quantum Wellness pravi izbor, pokušajte, da iskreno odgovorite na tri pitanja

Polazimo od činjenice da je pre bilo kakve terapije ili saveta o lečenju potrebno saznati određene informacije o vašem zdravlju i da se sve procedure u procesu lečenja moraju obavljati timski između praktičara i pacijenta. Radeći kao tim, naš je zadatak, da pronađemo odgovor na vaša pitanja i da vam zatim predložimo na koji način bi mogli da vam pomognemo. Od vas se očekuje da delujete kao sportista koji je posvećen da ostvari najvažni cilj: da ozdravi. To će zahtevati manje ili veće promene u vašem načinu života i ishrane kao i usklađivanje vaših obaveza sa programom koji ćemo napraviti za vas.

Hronični zdravstveni i estetski problemi nisu “od juče” već traju mnogo godina pre nego što su se pojavili simptomi. Za izlečenje tako dugotrajnih problema nema čarobnih tableta, ili tretmana, već je potrebno vreme i upornost.

Ukoliko ste zdrava, ili osoba sa manjim estetskim i zdravstvenim problemima i želite da saznate gde postoje nepravilnosti u radu vašeg organizma, kako bi ih otklonili i tako predupredili bolest, predlažemo vam “SMART” programe namenjene prevenciji, dok osobama koje već imaju hronične, estetske ili zdravstvene, probleme preporučujemo “EXPERT” programe koji će nakon što pronađemo njihove uzroke imati zadatak da aktiviraju prirodne isceliteljske sposobnosti vašeg tela, da se samo regeneriše i leči. 

“SMART” program prevencije potrebno je sprovoditi  minimalno jedan, a optimalno tri meseca, dok je “EXPERT” program za osobe sa hroničnim estetskim i zdravstvenim problemima potrebno sprovoditi u kontinuitetu minimum šest meseci.

Nažalost u zdravlje se mora ulagati kao u održavanje automobila, ili kuće u kojoj živite. Mnogi toga nisu svesni sve do trenutnka kada saznaju da boluju od bolesti za koju trenutno nema leka, ili je lečenje izuzetno skupo.

Nemojte sebe dovoditi u ovakvu poziciju. Mnogo je bolje predupredit je redovnim godišnjim “SMART” programima, koji mogu otkriti i otkloniti predispozicije estetskih i zdravstvenih problema i nekoliko godina pre pojave simptoma. Ovi programi mogu se sprovoditi uz obavljanje svakodnevnih životnih i poslovnih obaveza ili u okviru naših centara, ili hotela sa kojima saradjujemo.

CILJEVI I PREDNOSTI QUANTUM WELLNESS KONCEPTA

  • Cilj naših programa je otklanjanje uzroka estetskih i zdravstvenih problema umesto tretiranja simptoma i zato bez obzira da li je u pitanju prevencija ili ozbiljan hroničan problem, prvi korak je pronaći gde se problemi nalaze i šta je njihov uzrok, a zatim očistiti organizam i prilagoditi ishranu nutritivnim, mineralno vitaminskim i funkcionalnim potrebama svake osobe.
  • Naša neinvazivna i potpuno inovativna tehnologija u mogućnosti je ne samo da otkrije predispozicije i moguće uzroke estetskih i zdravstvenih problema, već i da predvidi moguće kontraindikacije i efikasnost tretmana i terapija koje koristite.
  • Informacije koje će te dobiti na ovaj način nije moguće saznati uobičajenim metodama dijagnostike.
  • Zamenjuje desetine pregleda, testova i analiza.
  • Uobičajenim metodama dijagnostike moguće je saznati kako organ izgleda, što je u mnogim slučajevima važno, ali ne i kako on radi i funkcioniše, što je neophodno ako želimo saznati uzroke i mehanizme nastanka vašeg problema.
  • U okviru osnovnog pregleda, imaćete preciznu procenu zdravlja, funkcionalno stanje svih organa i saznaćete gde postoje predispozicije za razvoj nekih ozbiljnijh estetskih i zdravstvennih problema.
  • Ukoliko je potrebno i ukoliko želite, metodom diferencijalne dijagnostike, možemo pronaći i njihov eventualni uzrok.
  • Sve procedure potpuno su neinvazivne i bez bilo kakvih kontraindikacija.

PRIMERI IZ PRAKSE

Umesto da zbog stomačnih problema odmah radimo preglede poput kolonoskopije i gastroskopije, koje su neprijatne i bolne, mnogo je logičnije prvo uraditi funkcionalnu procenu kompletnog organizma ili ciljanu analizu creva i otkloniti sumnju. Na ovaj način možete uštediti dosta novca i vremena.

Cena Kolonskopskog i gastroskopskog pregleda sa lokalnom anestezijom i analiza histopatološkog uzorka kreće se izmedju 300 i 400 eura dok bi funkciolanu analiza creva i želudca bila tri do četri puta povoljnija. Važno je napomenuti da funkcionalna analiza nije zamena za kolonskopski i gastroskopski pregled ali često je opravdana jer vam može uštedeti i vreme i novac.

Bolovi u kičmi mogu biti veoma neprijatni a dijagnostika koja će ukazati koji je pršljan u pitanju zahteva relativnu skupu dijagnostiku koja često nije dovoljna da vam da odgovor gde je zaista proglem i šta je njegov uzork. Biorezonantna funkcinalna procena je idealno rešenje po razumnoj ceni.

UZMITE ZDRAVLJE U SVOJE RUKE

Uvek rado razgovaramo o tome šta radimo, zašto i kako, a obzirom da je lično iskustvo najbolji način da donesete ispravne odluke, pozivamo vas da nas posetite i upoznate se sa mogućnostima koje vam stoje na raspolaganju.
 

šta misle naši klijenti

Ana Maria Velimirovic

Founder of begginer's mind & obebe

"U moru plaćenih reklama, danas sam odlučila da Vam podelim priču o ženi koja nema društvene mreže i čiji vam post neće iskočiti kao sponzorisana reklama, kod koje se za slobodan termin čeka, a preporuka je jedini marketing kojim se služi... Pišem ovo zbog svih vas koji verujete da ne postoje neizlečive bolesti, zbog svih vas koji znate šta znači lečiti uzrok, a ne posledicu, a najviše zbog vas koji verujete u prevenciju i personalizovan tretman i želite da umesto simptoma otklonite uzroke svojih problema...

Health Biodesign

Svaka je osoba jedinstvena i svako ima drugačiji put u potrazi za zdravljem a mi smo tu da vam pomognemo da nadjete svoj put i rešenja koja će odgovarati samo Vama.