PONUDA DA NUTREE INVESTIRA U IZRADU PROTOTIPA KAPSULE

Sugestije u vezi vaše ponude da investirate u razvoj recharge kapsule

Kao sto smo i ranije, u maju mesecu rekli, zainteresovani smo za vašu ponudu da Nutree investira 250.000 u razvoj i izradu novog, RECHARGE modela kapsule i da u Qataru osnujemo zajedničku firmu, međutim predlog vašeg advokata u velikom broju tačaka za nas u ovom trenutku nije prihvatljiv što smo i detaljno izneli u našem poslednjem mejlu,  pa bi ovom prilikom želeli da vas upoznamo sa našim predlogom. 

KRATKO PODSEĆANJE

Na osnovu vašeg zahteva da napravimo procenu potrebne investicije za izradu  prototipa novog modela ( ENERGY ) kapsule, u maju mesecu, dostavili smo vam našu ponudu potrebne investicije.

 • Naša ponuda iz meseca maja podrazumevala je da će firma 4 LIFE BIODESIGN za potrebe potencijalnog investitora, na osnovu našeg idejnog rešenja dizajna kapsule i hardverskog softverskih rešenja koje naša firma već poseduje, razviti novi, unapređen model a zatim i napraviti prototip kapsule i da ce potencijalni investitor za tu uslugu Firmi 4 LIFE BIDODESIGN isplatiti 250.000 e.

U maju mesecu u prvom usmenom razgovoru u Nutree centru, koliko smo mi razumeli, gospodin Abdulaziz je predložio da on investira 250.000 eura za razvoj novog modela RECHARG kapsule a da za uzvrat dobije 50% od prodaje kapsula. U kasnijim razgovorima predloženo je i otvaranje zajedničke firme u Srbiji ili Qataru.

Nakon toga dobili smo pismeni predlog memoranduma o saradnji i razumevanju – MOU gde se u 13 tačaka definišu obaveze koje se odnose na našu firmu 4 LIFE BIODESIGN a samo se u jednoj rečenici navodi da će Nutree izvršiti inisialnu uplatu od 250.000 eura.u jednoj rečenici se  u kojem su se zahtevi 

Tačka 1.

 • Firma 4 LIFE BIODESIGN za račun naručioca posla napraviće prvi, nulti, funkcionalni model RECHARGE KAPSULE u prirodnoj veličini.
 • Nakon izrade prve verzije prototipa Nutree ce izneti svoje mišljenje i primedbe kako bi ih u najkraćem roku otklonili.
 • Ukoliko nakon izvršenih prepravki, procenimo da kapsula zadovoljava naše zajedničke kriterijume, 4 LIFE BIODESIGN će napraviti ponudu za izradu kapsula. 

TAČKA 2

4 LIFE BIODESIGN saglasan je da zajedno sa Nutree formira novu firmu u Qataru koja bi se nakon izrade prototipa bavila distribucijom RECHARGE kapsule u Qataru i svetu.

Osnivači nove firme u Qataru bili bi gospodin Abdulaziz i Nejoud sa jedne strane dok bi Goran i Marina bili osnivači sa druge strane.

 • Novi firma u Qataru (Nutree-Quantum) bi za marketing i plasman RECHARGE kapsule angažovala Nutree centar dok bi 4 LIFE BIODESIGN za potrebe novog poslovnog entiteta u Qataru proizvodio RECHARGE model kapsule.
 • Nakon izrade prototipa 4 LIFE BIODESIGN će formirati cenu za proizvodnju kapsula za seriju od 10, 30, 50 i 100 komada.
 • Nutree centar će na osnovu cene kapsula i svojih troškova koji podrazumevaju transportne, carinske i marketinške troškove, predložiti prodajnu cenu kapsula.

OBAVEZE I ODGOVORNOSTI 4 LIFE BIODESIGN

 • Organizacija proizvodnje RECHARGE kapsula,
 • Organizacija proizvodnja hardvera i softvera za RECHARGE model kapsule.
 • Obezbeđivanje dokumentacija koja je neophodna za uvoz i distribuciju kapsula u zemljama MENU
 • Poštovanje kvaliteta i rokova izrade naručenih kapsula.
 • Obezbeđivanje rezervnih delova i obuka osoblja u Qataru za montiranje i održavanje kapsula.
 • Obuka i podrška za sprovođenje RECHARGE procedura.

OBAVEZE I ODGOVORNOSTI NUTREE CENTRA

 • Marketing i promocija RECHARGE modela kapsula.
 • Obezbedjenje sredstava za proizvodnju kapsula.
 • Uvoz RECHARGE modela kapsula.
 • Prodaja RECHARGE kapsula

RASPODELA PRIHODA I DINAMIKA PLAĆANJA

Nakon sagledavanja svih troškova (proizvodnja, transport, carinski troškovi i marketing) obe strane predložiće modele poslovanja cene po kojim bi se korisnicima kapsule prodavale ili iznajmljivanle.

Posebnim aneksom definisala bi se raspodela ostvarenih prihoda nakon što se odbiju troškovi.

Cena izrade kapsula troškovi koje ima firma 4 LIFE BIODESIGN u Srbiji kao i troškovi Nutreeja za promociju i marketing, koje ima u Qataru biće definisani posebnim ugovorom. 

 • 4 LIFE BIODESIGN je saglasan da ukoliko Nutree pronadje proizvođača koji će pod povoljnim uslovima proizvoditi kapsule obezbediti sve što je potrebno od dokumetacije ali u tom slučaju Nutree preuzima svu odgovornost koju je imala firma 4 LIFE BIODESIGN.
 • Nutree je sagalsan da ukoliko 4 LIFE BIODESIGN pronadje bolje uslove distribucije i prodaje predloži i druge firme ili agencije.
 • Troškovi Nutree moraju biti sadržani u prodajnoj ceni kapsule

NAPOMENA

Sobziro

 • 4 LIFE BIO DESIGN predlaže dve opcije poslovanja 
 • OPCIJA 1 – ZAKUP KAPSULA
 • OPCIJA 2 – KUPOVINU KAPSULA

Nakon završetka prototipa 4 LIFE BIODESEGN Nutree centru će ponuditi dve ponude. 

 • OPCIJA 1 podrazumeva cenu po kojoj Nutree može da iznajmljuje kapsule od firme 4 LIFE BIODESIGN, dok bi
 • OPCIJA 2 podrazumevala cenu po koji bi Nutree od firme 4 LIFE BIODESIGN kupovao kapsule.
 • Firam 4 LIFE BIODESIGN će napraviti ponudu za izradu i cenu iznajmljivana ili kupovine jedne, deset, trideset, pedeset ili sto kapsula.
 • U PRVOJ OPCIJI  obe opcije Nutree bi samostalno odlučivao o modelu marketinga i načinu poslovanja (prodaja, izdavanje, lizing, fraunšiza…) 

TAČKA 3

4 LIFE BIODESIGN i Goran kao vlasnik dizajna i tehnologije, u ovoj opciji, bavio bi se organizacijom proizvodnje kapsula, usavršavanjem postojećih terapeutskih modula i razvojem novih dijagnostičko terapeutskih mogućnosti. kako bi konstantno bili ispred konkurencije. Finansiski Interes Gorana u ovoj opciji je prihod koji bi ostvarilo od prodaje ili izdavanja kapsula.

Marina, kao autor koncepta i vlasnik patenta FERTI uredjaja,  bi bila zadužena za pronalaženje i  obuku stručnog osoblja koje bi sprovodilo sve procedure u radu sa klijentima. Interes Marine je prihod od licencnih prava i obuke u opciji gde bi Nutree kupovao kapsule ili prihod od usluga izrade izveštaja i podrške matičnog centra za rad sa klijentima u opciji gde bi se kapsule izdavale.

 

REZIME NAŠE PONUDE ZA IZRADU PROTOTIPA NOVOG MODELA KAPSULE.

Ovako smo mi zamišljsli saradnju u kojoj bi  Nutree ili bilo koja druga firma želela da uloži novac u izradu plrototipa energy kapsule.

Na onosvu vašeh zahteva da napravimo procenu potrebne investicije za izradu  prototipa novog modela (ENERGY ) kapsule, u maju mesecu smo vam dostavili našu ponudu.

Obzirom na vaš predlog saradnje koji ste poslali u formi MOU  vrlo je moguće da se nismo dobro razumeli pa bih ovom prilikom još jednom objasnili na koji način smo mi zamisliil ili videli našu ponudu

 • Naša ponuda podrazumeva  da će naša fimra  (4 life biodesign), za potrebe Nutree napraviti prototip kapsule i da ce Nutree za tu uslugu Firmi 4 life.
  Platiti 250.000 e.

Sobzirom da  u ovoj opciji  Nutree,  našoj  firmi  (4 life biodesign) plaća za uslugu razvoja novog modela  kapsule 250.000 eura , Nutre centar automatski ostvaruje i ekskluzivnost za prodaju ovog modela u celom svetu. (ali samo ovog modela)
Nakon izrade prototipa kapsule 4 life ce Nutree napraviti ponudu za kupovinu   10, 30. 50 ili 100 kapsula.  Ukoliko cena po kojoj 4 life biodesign, Nutree centru ponudi proizvodnju  kapsula, neodgovara  Nutree može zatražiti ponude i od drugih firmi u svetu.

 • U ovoj opciji Nutree bi sam odlučivao o modelu marketinga i načinu poslovanja (prodaja, izdavanje, lizing, fraunšiza…) i komletan prihod od prodaje kapsula pripadao bi Nutree centru. 
 • Goran bi se u ovoj opciji bavio organizacijom proizvodnje kapsula, usavršavanjem postojećih terapeutskih modula i razvojem novih dijagnostičko terapeutskih mogućnosti. kako bi konstantno bili ispred konkurencije. Finansiski Interes Gorana u ovoj opciji je prihod koji bi ostvarilo od prodaje kapsula i dijagnostičko terapeutskih modula.
 • Marina bi bila zadužena za pronalaženje i  obuku stručnog osoblja koje bi sprovodilo sve procedure u radu sa klijentima. Interes Marine je prihod od obuke, usluga izrade izveštaja i podrške matičnog centra za rad sa klijentima i licencnih prava.

NAŠE SUGESTIJE NA VAŠ MOU IZ JUNA MESECA

Kao sto smo i ranije, u maju mesecu rekli, zainteresovani smo za vašu ponudu da Nutree investira 250.000 u razvoj i izradu novog, RECHARGE modela kapsule na sledeći način.uz zeleli da vam izložimo naše sugestije na vaš predlog koji ste poslali u poslednjem MOU dokumentu. Mi smo vam na ovu ponudu mnogo detaljnije obrazložili naše mišljenje medjutim ovde će mo se osvrnuti samo na nekoliko stvari.

 

1. Ako smo dobro razumeli, u tački 6 vašeg MOU, predložili ste da se sva prava i intelekturalna svojina na ono što 4 life biodesign radi u Srbiji trebalo bi da se prenese na Nutree. 

Article (6):

The Second party agree that Nutree Wellness Center in Qatar will represent 4LifeBiodesign and will own all related wellness devices product and fabricated by its Head office in Serbia. Further, the Second Party agree that the production and fabrication of QUATNUM ZONE CAPSULES and its Know How Technology and concepts and any other devices, will be fabricated and distributed to World Wide only and Solely by Nutree Wellness Center in Qatar.

NAŠ STAV POVODOM OVOG PREDLOGA

4 life biodesign nema interes da vlasnička prava, know how i tehnologije svega što je radio proteklih 20 godna prenese na Nutree ili novi identitet zbog izrade novog prototipa ali, ukoliko je Nutree zainteresovan za kupovinu naše firme i tehnologija možemo razgovarati o tome.

2, Mišljenje našeg advokata da u ovom trenutnku osnivanje zajednicke firme u Qataru,  za nas nije dobra opcija.

Jedan od razlog je da zbog potencijnih restrikcija u putovanju zbog korone i FIFA  prvenstva, velika verovatnoća da će naš dolazak u Qatar često biti onemogućen što značajno može uticati na našu informisanost o poslovanju i razvoju biznisa.

Nedostatak komunikacije  već je evidentan u dosadašnjoj saradnji. Navešćemo samo nekoliko u poslednjih nekoliko meseci. U februaru mesecu 2022 godine na našu sugestiju da je Nutree po dogovoru do marta meseca trebao da nam isplati kompletan know how a da je za 2 godine plaćena samo jedna rata od 6.000 eura. Nakon toga u mejlu 11.02.2022 godine Nutree je predložio da počevši od marta meseca svakog meseca uplaćuje po 6.000 eura. Od marta do danas Nutree umesto 30.000, eura, uplatio samo 9.000 eura.

U maju mesecu dogovor je bio da u Qatar ponovo dodjemo 5 juna medjutim i do dan danas nismo dobili od vas nikakakvu informaciju.

Još jedna stvar na koju bi želeli da ukažemo je informacija iz vašeg poslednjeg mejla iz juna meseca gde ste nas obavestili da ste već daleko odmakli u nekoj sertifikaciji (što je dobro) ali i da su troškovi koje ste imali ogromni (što nije dobro) sobzirom da ste u razgovoru koji smo vodili na tu temu u maju rekli da je u odnosu na cenu od 50.000 eura, koliko košta medicinski sertifikat  u Srbiji, u Qataru zanemarljiva. 

Naravno nama je drago da vi to uradite jer će te time omogućiti sebi prodaju kapsula i legalan rad u Qataru i zemljama koje priznaju takav dokument ali mi ne možemo učestvovati u tim troškovima a pogotovo što o temi ni jednog trenutnka nismo bili obavešteni niti pitani za mišljenje i saglasnost. 

Sobzirom na sve gore izneto mišljenja smo da bi koncpt poslovanja i naše saradnje u opciji gde Nutree investira u razvoj novog modela kapsule ,trebao da IZGLEDA OVAKO…

 •  da proizvodnju, razvoj kapsula i tehnologija radi 4 life biodesign u Srbiji jer je Srbija bila i ostala najotvorenija zemlja po tom pitanju. 
 • Drugo, obuku kandidata bi se obavljala takodje u Srbiji gde sem što je ona uvek otvorena za strance imamo i odlične uslove za obuku i smeštaj. Marina bi u tom slučaju imala mogućnost da kao autor Quantum Wellness koncepta utiče i kontroliše na kvalitet pruženih usluga naših saradnika. U suprotnom centri neće moći da nose licencu ni brend Quantum Wellness. 
 • Na drugoj strani Nutre bi radio prodaju i marketing kapsula na način na koji on to misli da je za njegov biznis najbolj ili uz konsultaciju sa Goranom kao Business designera Quantum koncepta.
 • Ukoliko Nutree zeli mozemo razgovarati o uslovima po kojoj bi 4life ustupio ekskluzivnost za prodaju i postojećeg- prvog modela QUANTUM  kapsule.

Uslovi Korišcenja licencnih prava, know how i obuka koju sprovodi Marina za SMART ili EKSPERT programe definisani su u memorandumu iz 2019 g i odnose se za partnere koji žele ekskluzivnost u jednoj zemlji. 

 • OBUKA, KNOW HOW I LICENCNA PRAVA ZA JEDNU ZEMLJU ZA SMART PROGRAM IZNSI 55.000 EURA 
 • OBUKA, KNOW HOW I LICENCNA PRAVA ZA JEDNU ZEMLJU ZA EXPERT PROGRAM IZNOSI 65.000 EURA.
 • Za partnere koji žele ekskluzivnost za pojedine regione poput MENA, EVROPE, AMERIKE, AUSTRALIJE ….. više zemalja možemo dati ponudu.

DEO IZ MOU KOJI GOVORI O PRENOSU PRAVA NA NUTREE

Član (6): Tekst Nutree – Druga strana je saglasna da će Nutree Wellness centar u Kataru predstavljati 4LifeBiodesign i da će posedovati sve povezane proizvode za wellness uređaje koje proizvodi sedište u Srbiji.  

NAŠE PITANJE – Koja je svrha registrovvanja nove firme ako Nutree wellness centar zastupa interese 4 life biodesign?

Zahtev Nutree

 • Nutree investicijom od 250.000 eura, zahteva ekskluzivnost za distribuciju obe kapsule i svih softvera.

NAŠ STAV

 1. Quantum Zone, model kapsule.
 2. Dijagnostički softver diakor,
 3. FERTY uređaj u koje Nutree partner nije investirao novac,  mogu biti predmet posebnih pregovora. 

Nadalje, Druga strana se slaže da će proizvodnja i izrada KAPSULA QUATNUM ZONE i njene tehnologije znanja i koncepata i bilo kojih drugih uređaja biti proizvedena i distribuirana samo World Wide i Isključivo od strane Nutree Wellness centra u Kataru.

Na osnovu MOU iz 2019 god, mi smo se saglasili da Nutree ima ekluzivnost u Qataru i još dve zemlje. Saglasni smo da ova odredba i dalje ostane bez obzira što za dve godine nije prodata ni jedna kapsula. Saglasni smo i da Nutree dobije ekskluzivnost i na druge države pa čak i ceo svet ali Nutree mora ponuditi marketing plan i preciziranje broja kapsula koje Nutre želi da proizvedemo u periodu od 12, 24 i 36, meeci. 

Article (6):

 1. The Second party agree that Nutree Wellness Center in Qatar will represent 4LifeBiodesign and will own all related wellness devices product and fabricated by its Head office in Serbia. Further, the Second Party agree that the production and fabrication of QUATNUM ZONE CAPSULES and its Know How Technology and concepts and any other devices, will be fabricated and distributed to World Wide only and Solely by Nutree Wellness Center in Qatar.

Član (6):

Druga strana je saglasna da će Nutree Wellness centar u Kataru predstavljati 4LifeBiodesign i da će biti vlasnik svih povezanih proizvoda za wellness uređaje koje proizvodi sedište u Srbiji. Nadalje, Druga strana se slaže da će proizvodnja i izrada KAPSULA QUATNUM ZONE i njene tehnologije znanja i koncepata i svih drugih uređaja biti proizvedena i distribuirana samo World Wide i Isključivo od strane Nutree Wellness centra u Kataru.

Investicijom od 250.000 Nutree zahteva ekskluzivnost za distribuciju obe kapsule i svih softvera 

Sve ostalo: 1.Prethodni model kapsule. 2. Dijagnostički softver diakor, 3. FERTY uredjaj u koje Nutree partner nije investirao novac,  mogu biti predmet posebnih pregovora. 

Nadalje, Druga strana se slaže da će proizvodnja i izrada KAPSULA QUATNUM ZONE i njene tehnologije znanja i koncepata i bilo kojih drugih uređaja biti proizvedena i distribuirana samo World Wide i Isključivo od strane Nutree Wellness centra u Kataru.

Na osnovu MOU iz 2019 god, mi smo se saglasili da Nutree ima ekluzivnost u Qataru i još dve zemlje. Saglasni smo da ova odredba i dalje ostane bez obzira što za dve godine nije prodata ni jedna kapsula. Saglasni smo i da Nutree dobije ekskluzivnost i na druge države pa čak i ceo svet ali Nutree mora ponuditi marketing plan i preciziranje broja kapsula koje Nutre želi da proizvedemo u periodu od 12, 24 i 36, meeci. 

Article (6):

 1. The Second party agree that Nutree Wellness Center in Qatar will represent 4LifeBiodesign and will own all related wellness devices product and fabricated by its Head office in Serbia. Further, the Second Party agree that the production and fabrication of QUATNUM ZONE CAPSULES and its Know How Technology and concepts and any other devices, will be fabricated and distributed to World Wide only and Solely by Nutree Wellness Center in Qatar.

Član (6):

Druga strana je saglasna da će Nutree Wellness centar u Kataru predstavljati 4LifeBiodesign i da će biti vlasnik svih povezanih proizvoda za wellness uređaje koje proizvodi sedište u Srbiji. Nadalje, Druga strana se slaže da će proizvodnja i izrada KAPSULA QUATNUM ZONE i njene tehnologije znanja i koncepata i svih drugih uređaja biti proizvedena i distribuirana samo World Wide i Isključivo od strane Nutree Wellness centra u Kataru.